Tumyrs kreative kildebruk

Streiftog har i dag den tvilsomme gleden å kunne følge opp gårsdagens sak om SIAN-leder Arne Tumyrs forsøk på å sverte nybakt kulturminister Hadia Tajik som ekstremist og jødehater.

For dem som ikke fikk det med seg kunne Tumyr avsløre at Tajik for omtrent ti år siden hadde skrevet at ”Mens du leser dette, er over 15 000 amerikanere og jødeelskere samlet for å gjøre seg klare for en krig mot islam og den muslimske rasen! Hver dag raner, voldtar og dreper jøder muslimene, hver dag blir vårt folk og land plyndret og ødelagt av jødene som suger vårt land tomt for rikdom og erstatter det med umo…”

Det viser seg nå at Tumyr faktisk hadde rett: Tajik har faktisk skrevet dette. Ikke bare det, hun skriver også at ”Jeg skriver her i dag fordi jeg er blant de siste som innser at Norge er på vei ned i søpla og at våre barn vil være de som blir lidende! Når de en dag spør hva vi gjorde for vår rase og vår religion skal vi kunne se dem inn i øynene og si at vi ofret alt! Akkurat som den personen jeg hedrer i dag, mitt forbilde Osama bin Laden!”

Så hvordan henger dette sammen? Svaret er enkelt: Sitatene er hentet fra kommentarartikkelen ”Lovlig hets”, som ble trykket i Stavanger Aftenblad 3.2.2003.

Tajik begynner med å parafrasere en tale holdt av nynazisten Terje Sjølie to år tidligere, før hun legger til: ” Kvalm av å lese dette? Det er meningen” og forklarer at hun ganske enkelt har byttet ut Hitlers stedfortreder Rudolf Hess med Osama Bin Laden.

Formålet med teksten er nemlig å vise hvor farlig hatretorikk kan være: Nazister er ikke bare pratmakere, to år tidligere hadde 15 år gamle Benjamin Hermansen blitt drept av to medlemmer av Boot Boys, samme organisasjon som Sjølie tilhørte.

Tajik har rett i at hatretorikk er farlig. Og det gjelder også Tumyrs forsøk på karakterdrap, selv om det ikke kan sammelignes med knivdrapet på Benjamin Henriksen. Tumyr nekter fortsatt å dementere eller be om unnskyldning, noe som gjør at påstandene hans ganske sikkert vil bli gjentatt i kommentarfelter i tidens som kommer, av mennesker ute av stand til å ta bryet med å tenke over at en politiker som hadde sagt noe slikt aldri ville kunne bli statsråd.

Derfor bør ikke dette møtes med taushet eller skuldertrekk. Tajik eller andre bør fortsatt sørge for at Tumyr blir anmeldt for spredning av falske rykter.
PS: Streiftog kan forøvrig avsløre resten av sitatet som brått blir kuttet i Tumyrs tekst. Den fullstendige setningen lyder «Hver dag blir vårt folk og land plyndret og ødelagt av jødene som suger vårt land tomt for rikdom og erstatter det med umoral og umuslimske tanker.» Som altså er direkte overtatt fra Boot Boys-leder Sjølie.

Takk til Retriever for Tajiks originaltekst.

Reklamer

1 tanke på “Tumyrs kreative kildebruk

  1. Tilbaketråkk: Tumyrs morsomheter | Øyvind Strømmen

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s