Arne Tumyrs selvmål

Mange ble både sjokkert og overrasket da nettstedet til Stopp Islamiseringen Av Norge (SIAN) i går feiret utnevnelsen av Hadia Tajik som kulturminister med en artikkel der de kunne fortelle at Tajik i virkeligheten  ”elsker Hitler, vil ha sharia og Tajik hater jøder”.

I artikkelen Hadia Tajik fronter Islam «avslørte» SIAN at Norges første muslimske kulturminister ikke bare hadde fortid som fundamentalist, men også som antisemitt: For ti år siden hadde hun skrevet at «Mens du leser dette, er over 15.000 amerikanere og jødeelskere samlet for å gjøre seg klare for en krig mot islam og den muslimske rasen! Hver dag raner, voldtar og dreper jøder muslimene, hver dag blir vårt folk og land plyndret og ødelagt av jødene som suger vårt land tomt for rikdom og erstatter det med umo..(sic)»

Teksten, som var signert av SIAN-leder Arne Tumyr, utelot å nevne hvor han hadde funnet dette sitatet. Og det var neppe tilfeldig: I løpet av kvelden kom det nemlig frem at det i virkeligheten var hentet fra en tale nynazisten og Boot Boys-lederen Terje Sjølie hadde holdt i Askim 18. august 2000.

I løpet av kvelden ble teksten først fjernet, så lagt ut igjen med en ny overskrift og deretter fjernet igjen. Mange – inkludert undertegnede – lurte derfor på om SIANs nettsted kunne være hacket av motstandere som hadde lagt inn teksten for å sverte organisasjonen. Selv Tumyr kunne vel ikke ha sunket så lavt?

Heldigvis finnes det et hjelpemiddel mot slik undring, oppfunnet av Alexander Graham Bell sent på 1800-tallet og senere videreutviklet ved hjelp av moderne satelitteknologi.

På telefonen kunne Tumyr bekrefte at han hadde skrevet teksten, og at det dreide seg om en misforståelse. På spørsmål om han nå vil be Tajik om unnskyldning eller komme med et dementi svarte han nei.

Det er vanskelig å spekulere over Tumyrs motiver og kilder. Kanskje har han fått påstandene tilsendt og lagt dem ut uten å sjekke opprinnelsen, enn si google det, noe som ville ha avslørt at det i virkeligheten kom fra en tale holdt av en nynazist. Saken passer uansett godt inn i Tumyrs verdensbilde, der moderate muslimer som Mohammed Usman Rana i virkeligheten er «skapislamister» som skjuler seg under retten til å lyve for vantro mens de arbeider for å islamisere landet og innføre sharialovgivning.

I mange tilfeller ville det riktige være å ignorere galskap som dett. Men som denne lenken viser, er det nok av «sinnamenn» i debattfeltene der ute som anser Norges første muslimske kulturminister som en forkjemper for sharialover, og som vil se dette som nok en bekreftelse på fordommene sine, likegyldig hva som skrives andre steder, spesielt siden Tumyr nekter å dementere.

Hadia Tajik bør derfor anmelde Tumyr for spredning av falske rykter, og sørge for at den får det etterspillet den fortjener.

Saken er for øyeblikket borte fra SIANs nettsted.

PS: Jeg gjør oppmerksom på at jeg ikke hadde tenkt å skrive denne bloggposten da jeg ringte Tumyr og derfor ikke presenterte meg som journalist eller blogger. Jeg har forsøkt å kontakte ham igjen for sitatsjekk, men han har dessverre ikke vært tilgjengelig. Imidlertid finner jeg dette såpass viktig at jeg likevel velger å publisere det.

Reklamer

11 thoughts on “Arne Tumyrs selvmål

  1. Tumyr har sunket så lavt som det går an å synke.Jeg har kjent han siden han var med i HEF,og det var da han begynte å forandre seg til det han står for i dag. Bare å beklage!

  2. Tilbaketråkk: Tumyrs kreative kildebruk | Streiftog

    • Vel, Seen, nå tror jeg Tajik er utnevnt fordi hun er en dyktig politiker og ikke fordi hun tilfeldigvis er muslim. Litt usikker på akkurat kulturministre, men siden både Bosnia, Egypt, Syria og Pakistan – og sikkert flere andre land – har kristne ministre i regjeringen inkludert «tunge» departementer som utenriks og finans, vil jeg regne med at det ikke ville vært spesielt problematisk med en kulturminister.

  3. Tilbaketråkk: Tumyrs morsomheter | Øyvind Strømmen

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s